Wat is Social Return?

Social Return is inmiddels een bekend fenomeen bij aanbestedingen in de bouw, infra, zorg en bij andere overheidsopdrachten. Het doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten participeren in het bedrijfsleven.

Elke overheidsinstantie is vrij eigen beleid te voeren over de implementatie van Social Return.
Hierdoor krijgen bedrijven te maken met veel verschillende regelgevingen en mogelijkheden. Wiendels Opleiding & Advies is bekend met alle landelijke regelgevingen en Social Return opties.

Door binnen uw organisatie een diversiteit aan Social Return op te bouwen, laat u Social Return in uw voordeel spreken.

Werkwijze

Wiendels Opleiding & Advies is de verbinding tussen uw bedrijf en de (detacheer)markt. Veel organisaties doen onbewust al aan Social Return maar hebben dit niet inzichtelijk gemaakt. Zorgen voor dit inzicht en de interne opbouw van Social Return is de eerste stap van de werkwijze. De mogelijkheden binnen de complete bedrijfsvoering, dus ook bij onderaannemers en leveranciers worden inzichtelijk gemaakt. Omdat Wiendels Opleiding & Advies zelf geen personeel in dienst neemt of detacheert, is het advies altijd voor 100% gericht op uw organisatie.

Ervaring

Wiendels Opleiding & Advies heeft veel ervaring met Social Return en is sinds 2013 al bij meer dan 200 Social Return projecten betrokken geweest. Al deze projecten zijn akkoord bevonden door desbetreffende overheidsinstanties.

In deze periode is met veel gemeenten een goede arbeidsrelatie opgebouwd. Ervaring leert dat Social Return voor bedrijven op vele manieren te benaderen is. Wiendels Opleiding & Advies bekijkt alle mogelijkheden en stelt de meest optimale mix samen voor uw bedrijf.

Meer weten over de mogelijkheden van Social Return? Neem vrijblijvend contact op.